Skip to main content

Scherpste tarieven

Razendsnel in huis

20 Jaar ervaring

Spoedboeking mogelijk

VEELGESTELDE VRAGEN

LEES HIER DE ANTWOORDEN

Wat maakt GrandVoices stemmenbureau uniek?

GrandVoices onderscheidt zich doordat het een van de oudste stemmenleveranciers van Nederland is. We hebben een breed stemmenbestand van stemtalenten, voice-overs, zangstemmen, telefoonstemmen en stemacteurs. In de huidige tijd van AI-stemmen onderscheiden we ons steeds meer door puurheid, wat tot uiting komt in onze voicecasting maar ook in onze persoonlijke aanpak bij een stemboeking. We investeren ook in het uitbreiden van ons stemmenbestand met aparte, karakteristieke en pure voice-overs. Omdat GrandVoices een gevestigde naam in de stemmenwereld is, hebben we ook een uitermate goede band met onze voice-overstemmen opgebouwd wat voor onze klanten een extra voordeel heeft: onze stemtalenten lopen niet snel bij ons stemmenbureau weg en klanten kunnen zich er dus van verzekeren dat ze ook voor de lange termijn op de stemlevering van hun voice-over kunnen rekenen.

Wat voor klanten heeft GrandVoices?

GrandVoices heeft een zeer breed palet aan klanten. We leveren reclamestemmen, voice-overstemmen en stemacteurs aan productiehuizen, audio- visuele productiehuizen en reclamebureaus maar daarnaast zijn wij marktleider in het leveren van telefoonstemmen voor voicemail en telefooncentrale. We bedienen multinationals maar met net zoveel liefde een kleine zelfstandige. We bedienen een breed scala aan industriesectoren waaronder reclame, e-learning, animatie, videogames, telefooncentrales en meer.

Kan ik ook een gratis stemdemo aanvragen?

Je kan bij GrandVoices stemmenbureau kosteloos een stukje tekst als demo-op-maat laten inspreken door de voice-over die je voorkeur heeft. Uiteraard bekijken we hierbij wel of het een passend stemverzoek is. Wanneer het om een enkele stemopname voor een voicemail gaat, zal dit lastiger zijn dan een stemproductie met een voice-over voor bijvoorbeeld een radiocommercial of Televisiespot. Neem gerust contact met onze stemboekers op om de mogelijkheden te bespreken of selecteer je voice-over uit het stemmenbestand en kies in het menu voor stemboeking de optie om een stemdemo in te laten spreken.

Kan ik mij als voice-over of stemacteur in laten schrijven in het stemmenbestand?

We zijn bij GrandVoices altijd op zoek naar stemtalent dus je kan je zeker inschrijven als stemacteur, voice-over of spreekstem. We hebben een inschrijfformulier voor voice-overstemmen op onze website staan. Bij het inschrijven als nieuw stemtalent zullen we je vragen stellen over hoe lang je ervaring hebt met stemacteren, voice-overwerk en bijvoorbeeld als documentairestem. Ook willen we graag weten of je aangemeld wilt worden als telefoonstem, hoe je je voice-over’s opneemt, wat voor vocalbooth, stemstudio of homestudio je gebruikt, of je gebruikt maakt van een externe audiostudio of stemopnamestudio en in welke stemcategorie je stem het beste tot zijn recht komt. Op deze manier kunnen we een goed inzicht krijgen van je stemkwaliteit, opnamemogelijkheid en stemervaring.

Hoe kan ik veel opdrachten krijgen als voice-over?

Veel opdrachten krijgen als voice-over of stemacteur

Er zijn een aantal belangrijke punten als voice-overstem, stemacteur of stemactrice om meer kans te hebben op stemopdrachten:

1. Een fijn en onderscheidend stemgeluid

Er zijn tegenwoordig veel voice-overs die vrijwel hetzelfde klinken. Ze kopieeren elkaar of blijven in hetzelfde spectrum. Het is belangrijk om je eigen stemgeluid en stemkarakteristieken te koesteren en misschien zelfs soms uit te vergroten.

2. Tekstbegrip en inlevingsvermogen

Voice-overwerk bestaat niet alleen uit het hebben van een goede stem. Tekst komt pas tot leven wanneer een voice-overstem de tekst aanvoelt, begrijpt waar het accent moet liggen van een stemscript en zich bovendien kan inleven in de wens van de opdrachtgever. Het simpele oplezen is iets waar AI-stemmen ons als ervaren voice-overs inmiddels al lang en breed hebben ingehaald.

3. Flexibiliteit in stemgebruik

Voice-overs met een breed bereik en stemflexibiliteit scoren ook beter in de praktijk, dat komt omdat deze stemacteurs en voice-overstemmen meer verschillende soorten stemproducties en voice-overopnames kunnen inspreken maar ook binnen een huidige stemopdracht nuances of typetjes kunnen inbrengen. Zelfs is het zo dat er soms in de stemstudio er gekozen kan worden voor een heel andere tone-of-voice om de reclameboodschap of voicerecording meer kracht bij te brengen

4. Een eigen thuisstudio of stemstudio op locatie
Vroeger had een stemopname nog aardig wat voeten in de aarde: Er moest een stemopnamestudio of audiostudio gereserveerd worden, een stemacteur of stemactrice geboekt worden, stemregisseur of producer op de locatie komen en dan kon de voicerecording pas echt beginnen. Dit tijdrovende proces is inmiddels voor veel producties wat achterhaald. Tegenwoordig is snelheid van het leveren van de voice-overopname de sleutel tot succes en zien we dus ook dat een thuisstudio voor een voice-over een essentieel onderdeel is geworden om succesvol te zijn in de stemmenwereld.

Wat is een huisstem / GrandVoice?

GrandVoices heeft een groot stemmenbestand van voice-overstemmen, stemacteurs en stemtalenten maar niet alle voice-overstemmen worden even vaak geboekt. Sommige voice-overs krijgen aanzienlijk minder stemboekingen, terwijl anderen dagelijks inspreekwerk hebben aan GrandVoices. Aangezien we met bepaalde voice-overtalenten meer werken en dus ook een goede relatie hebben opgebouwd, kunnen we deze stemmen en voice-overs met een soort stemgarantie aanbieden, dat wil zeggen dat we een bepaalde vorm van zekerheid kunnen bieden aan onze klanten dat de gekozen voice-overstem ook in de toekomst beschikbaar zal zijn. Bovendien is een GrandVoice of Huisstem door de korte lijnen en vele stemmenwerk vaak in staat om sneller de voice-overopname te leveren en flexibeler in het wijzigen van bijvoorbeeld intonatie of tempo van een stemopname. Ook hebben deze selectie stemacteurs of voice-overs een grote staat van dienst en veel ervaring met stemmenwerk waardoor de opname vaak al in één stemopname helemaal goed is. We raden het gebruik van onze GrandVoices dus zeker aan.

Wat is de Uitspraakservice?

Omdat je meestal niet bij de opname in de studio aanwezig bent maar het soms toch noodzakelijk is om aanwijzingen te geven op afstand hebben wij de GrandVoices Uitspraakservice in het leven geroepen. Nadat je de voice-over van je keuze besteld hebt, bel je met de Uitspraakservice (0757112441) en spreek je (fonetische) aanwijzingen in. Wanneer je de verbinding verbreekt wordt de opname direct naar de studio gestuurd. Je ingesproken aanwijzingen worden dan beluistert door de voice-over en stemregisseur voordat de stemopname begint. Hiermee ben je verzekerd van de juiste uitspraak en/of intonatie bij je productie.

TOCH NOG EEN VRAAG?

Schroom niet! Neem gerust contact met ons op.
Vul hiernaast je gegevens in en ontdek onze Grand service.

    Toepassing:

    Voeg eventueel een audiofile of document toe:

    × Chat met ons!