Skip to main content

Kermit de kikker imitatie

Ontslag na 27 jaar

Steve Whitmire, die 27 jaar lang de stem van Kermit de Kikker insprak, zegt te zijn ontslagen door Disney. Op zijn persoonlijke blog schrijft hij dat hij in oktober een telefoontje kreeg van de studiobazen die hem de wacht aanzegden. Disney meldde eerder dat de stemacteur vrijwillig zou zijn vertrokken.

“Ik heb me de afgelopen negen maanden stilgehouden in de hoop dat Disney zou terugkomen op zijn besluit”, schrijft Whitmire die zegt dat hij het belang van de Muppets altijd voorop heeft gesteld. Ook schrijft de 57-jarige stemacteur dat hij openstaat voor een gesprek met Disney.

Steve Whitmire nam de rol van Kermit en van Sesamstraats Ernie op zich na het onverwachte overlijden van The Muppers-bedenker Jim Henson in 1990. In 2004 droeg hij Ernie over aan een opvolger, om zich meer te kunnen richten op zijn werk voor The Muppets.

Kermit krijgt volgende week al een nieuwe puppeteer: Mike Vogel. Hij was eerder verantwoordelijk voor Constantin, Kermits criminele dubbelganger in de film Muppets Most Wanted (2014).

GrandVoices helpt

GrandVoices zou GrandVoices niet zijn als we geen oplossing zouden hebben. Wij hebben namelijk zowel een Engelse als een Nederlandse Kermit de Kikker imitatie in ons stemmenbestand. Iemand contacten bij Disney? 😉

Beluister hier onze Kermit’s:

Reageer op dit artikel!

Reageer op dit artikel: